Harsbehandelingen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams– en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Harsen en waxen is hetzelfde. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd, de haren blijven dus een langere tijd weg dan wanneer u de haren weg scheert.

Voordelen van waxen

In tegenstelling tot scheren is een harsbehandeling slechts één maal in de vier à zes weken nodig.

De nieuwe haren die een aantal weken na het waxen groeien zijn ook vele malen zachter dan waneer u het scheert. Regelmatig waxen zal ook zorgen voor een verminderde haargroei, waarvoor ook speciale ampullen gebruikt kunnen worden die de haargroei verminderen en de huid kalmeert na het waxen.

 

Voor de eerste behandeling scheert u zich een week tot twee weken niet, zodat de haartjes een lengte hebben van circa een halve centimeter. De dag dat u zich laat harsen geen bodycrème gebruiken en voor het tegengaan van ingegroeide haren kunt u 2 à 3 dagen van te voren de huid (zachtjes) scrubben. De eerste keer kan de behandeling iets wat pijnlijk zijn, maar dit trekt zeer snel weer weg. Het resultaat is zo schoon en fris dat u dit snel weer vergeet en bovendien kalmeren we de huid met een gel op aloë vera basis.

Tijdens een harsbehandeling van de bovenbenen of bikinilijn adviseren wij u om een (oude) string of een hoog opgesneden broekje aan te trekken.

Na de behandeling 1 à 2 dagen geen sauna, zonnebank of zon.

De huid kan na het waxen enige tijd rood en misschien wat gevoelig zijn, dit trekt echter weer snel weg. Om ingegroeide haren te voorkomen adviseren we u om geen strakke synthetische kleding te dragen.

Des te regelmatiger u waxt des te minder wordt de pijn en eventuele irritaties.

Brazilian wax

Brazilian wax is een ontharingsmethode voor de schaamstreek en de intieme delen. Beauty by Monique werkt met Lycon hotwax. De mooiste harsen op basis van natuurlijke ingrediënten zorgen voor een superglad en langdurig resultaat.

Haar vanaf 1 mm wordt moeiteloos gewaxt. De wax is verrijkt met aromatische oliën en maakt elke behandel