IPL by Beauty by Monique

IPL

IPL ontharen

Definitief ontharen door middel van flitslicht is een veilige snelle methode zonder enige complicaties. Het werkt als volgt, de lichtflits valt door de transparante huid en wordt in de haarwortel omgezet in warmte waardoor de haarwortel word vernietigd. Omdat we alleen haren in de ''volwassen'' fase kunnen behandelen zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig.

IPL skinrejuvenation

Invloeden van buitenaf versnellen het verouderingsproces van de huid. Hierdoor onstaan in de loop der jaren pigmentvlekken, rode adertjes en rimpeltjes. Deze aandoeningen zijn nu goed te behandelen met flitslicht. Het geeft de huid weer een frisse en jonge uitstraling. We kunnen o.a. behandelen : hyperpigmentatie zoals ouderdomsvlekken, sproetjes, zwamgerschapsmasker, bloedvatafwijkingen zoals couprose en rosacea, actieve acné en huidverslapping.

Voorzorg IPL

  • Omdat vrijwel alle laser en IPL systemen het pigment in de huid beïnvloeden, is het verstandig om 6 weken voorafgaand aan laser / IPL behandeling het te behandelen gebied niet ( zonder bescherming ) aan zonlicht of zonnebank bloot te stellen.
  • Het te behandelen gebied dient 48 uur voorafgaand de behandeling geschoren te worden met een scheermesje en scheerschuim
  • Op het moment van behandelen mag er geen crème of andere middelen op de te behandelende huid aanwezig zijn. U dient zich vooraf goed te reinigen.

Nazorg IPL

  • Roodheid, zwelling en branderigheid kunnen na de behandeling enig ongemak geven. Bij hinderlijke branderigheid kan gekoeld worden met ijs of cold-pak. Dit mag evenwel niet direct op de huid komen, maar uitsluitend via een laagje katoen via een handdoek of washandje.
  • Tijdens de volledige behandelings periode sterk af te raden onder hoogte zon of zonnebank te gaan. U kunt eventueel behandelend gebied afdekken met kleding of pleister.

Tussen elke behandeling staat een heling periode van 4-6 weken. In deze periode is uw lichaam bezig te herstellen. De tijd van 4-6 weken geeft het meeste effect op het resultaat. In deze tijd zal de huid weer geheeld zijn en klaar voor de volgende behandeling.